Suur ja väike

Puravik

Tartumaal oli kunagi üks matkarada – Jänase matkarada. See ühendas Emajõe randa ja Jänese raudteesilda. Rada pakkus kauneid vaateid loodusele, jõele. Lisaks leidus seal kõike, loomi, linde, taimi. Kahjuks said erahuvid Tähtvere vallas võitu avalikust huvist ja rajaäärne müüdi maatükkidena eraomandisse – majade ehitamiseks. Sellelt rajalt pärineb ka kõige kummalisem inimloogika vaatemäng. Maaomanik kaevas kõigepealt valmis endale kanali, loomulikult risti läbi matkaraja, et saaks paadiga koju ja matkajad ning muu taoline häiriv kontingent peaks muid teid otsima. Seejärel seisis kanali äärne maatükk aastaid jõude, lõpuks suudeti sinna ehitada majakarp mis seisis edasi. Aga vähemalt oli kanal, ilma paadita aga kanal oli! ja keegi võõras ei saanud enam “tema” jõetüki äärde vaid pidi üle põllu maanteele minema. Miks ma räägin sellest siin, mingi suvalise puraviku foto all? Sest just sellelt rajal ja selliste mõtetega sai see puraviku foto tehtud.

 

EXIF

Sony DSC-S40
03.09.2006
f/2.8; 1/320; ISO-80; 5mm

Share Post :

More Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.